- Η Εποχή του Big Brother επί θύραις: Ένας Λαός, ένα Ράϊχ... ένας Big Brother
- Η «Νέα Εποχή» και ο διπλός Οικουμενισμός (Πολιτικός και Θρησκευτικός)
- Παγκοσμιοποίηση και Νέα Εποχή
- Τι κρύβεται πίσω απο τις παγκόσμιες εορτές
- Τα διορατικά λόγια του Γέροντος Νεκταρίου πριν 17 χρόνια
- Τώρα κατάλαβες Έλληνα;
- Νέα εποχή (New Age)
Νέα Εποχή - New Age
Ενότητες
Φωτό & Βίντεο
Δημοφιλή Άρθρα
Εορτολόγιο (νέο ημ.)
3/1 Μαλαχίας, Προφήτης *
Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΜΑΛΑΧΙΑΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ Ο Προφήτης Μαλαχίας, έζησε τον 6ο αι. π.Χ. και είναι ένας από τους 12 μικρούς λεγόμενους προφήτες. Ο Απ. Παύλος, στην προς Εβραίους επιστολή του, τονίζει ότι "οι άγγελοι είναι υπηρετικά πνεύματα, που δεν ενεργούν με δική τους πρωτοβουλία, αλλά αποστέλλονται από το Θεό να υπηρετήσουν εκείνους που θα κληρονομήσουν την αιώνια ζωή". Ένας τέτοιος απεσταλμένος άγγελος, επίγειος όμως, ήταν και ο προφήτης Μαλαχίας. Γεννήθηκε από τη φυλή του Λευΐ, εν Σοφαίς κατά τους χρόνους που επέστρεψαν οι Εβραίοι στην Ιερουσαλήμ από την αιχμαλωσία της Βαβυλώνας. Πήρε το όνομα Μαλαχίας - που ελληνικά σημαίνει άγγελος για τρεις λόγους: Πρώτον, διότι, όσα προφήτευε, αμέσως τα επιβεβαίωνε στο λαό θείος άγγελος. Και το παράδοξο ήταν ότ...
Περισσότερα »
Εορτολόγιο (παλαιό ημ.)
21/12 Ιουλιανή, Μάρτυς *
ΑΓΙΑ ΙΟΥΛΙΑΝΗ, ΜΑΡΤΥΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ Οι σύγχρονες χριστιανές γυναίκες που δεν ξέρουν ποιά ήταν η θέση της γυναικός πριν να έλθη ο Χριστός και κάνουν αγώνα για τα δικαιώματα δήθεν "της γυναίκας", διαβάζουν άρα γε τους άθλους των αγίων Μαρτύρων γυναικών; Εκεί θα δουν και θα διδαχτούν με τι μαρτύρια και με πόσα αίματα νίκησε ο χριστιανισμός τον κόσμο, για να εξασφαλίση μαζί με τ’ άλλα και την θέση της γυναικός στη ζωή και την τιμή της σαν προσώπου δίπλα στον άνδρα. Το "ουκ ένι άρσεν και θήλυ", που εκήρυξεν ο Απόστολος, είχεν εφαρμογή και στο μαρτύριο, όπου άνδρες και γυναίκες παράδιναν τα σώματά τους σε θάνατο με την ίδια πίστη και την ίδια ανδρεία. Η αγία Ιουλιανή, της οποίας η Εκκλησία σήμερα γιορτάζει την μνήμη, παραδόθηκε σ...
Περισσότερα »
Newsletter
Δωρεά Στον Σύνδεσμό Μας
Τι κρύβεται πίσω απο τις παγκόσμιες εορτές
Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2014 - 6912 εμφανίσεις άρθρου
«ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΕΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ "ΕΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ"»;
Υπακούοντας στην προτροπή του Αποστόλου Παύλου προς τον μαθητή του Τίτο που λέγει «Εσύ, όμως να διδάσκεις ο,τι συμφωνεί με τη σωστή διδασκαλία», σας παρακαλώ να ακούσετε με προσοχή τα επόμενα γιατί με πολλούς τρόπους επιχειρείται στα χρόνια μας η αποστασία από την ορθόδοξη πίστη των πατέρων μας, η κατάργηση των εορτών του εορτολογίου μας και η αντικατάστασή τους με νέες, που εκφράζουν το πνεύμα της λεγομένης «Νέας Εποχής».
Εξωτερικά μοιάζουν αθώες. Ενδιαφέρονται για τη φύση και το περιβάλλον, προβάλλονται ως πολιτιστικές, έχουν διασκεδαστικό και συνάμα οικολογικό χαρακτήρα. Συνηθίζουν δε να αποκαλούνται «φεστιβάλ» η και «εναλλακτικά φεστιβάλ»! Στο βάθος τους όμως κρύβεται η προσπάθεια αναβίωσης αρχαίων ειδωλολατρικών... μεγαλείων!
Το 6ο απ’ τα 10 άρθρα του «Πιστεύω» της «Νέας Εποχής» αναφέρει: «Τη θεά Γαία θα την λατρεύεις με πίστη»! Ακριβώς σ’ αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή της λατρείας της «θεάς Γαίας», είναι δρομολογημένες διάφορες εορτές οι οποίες και αποκαλούνται «Εορτές της γης», οι οποίες συνήθως διοργανώνονται, υποστηρίζονται και προβάλλονται από οικολογικές οργανώσεις, το μέγα μέρος των οποίων (αν όχι όλες) εκεί αποβλέπουν: Στη λατρεία της Γαίας – Γης, της... μητέρας πάντων των θεών και των ανθρώπων και τροφού τους! Οι παγανιστές μάλιστα την εκλαμβάνουν ως ζωντανή ύπαρξη, η οποία και απαιτεί λατρεία!
Υπόψη, ότι ο παγανισμός είναι κατά βάση λατρεία της ίδιας της φύσης. Οι ίδιοι λένε πως είναι οι πλέον θερμοί οικολόγοι και εκείνοι που ενδιαφέρονται με πάθος για τη σωτηρία του πλανήτη, επειδή θεωρούν τη φύση «θεία» και ως τέτοια τη λατρεύουν. Όλες δε οι εορτές τους αποβλέπουν στην εδραίωση της λατρείας της φύσης.
Εορτάζουν επιπλέον με έμφαση τα ηλιοστάσια και τις πανσελήνους και προσεύχονται στον ήλιο και τη σελήνη, γνωστή και ως θεά Εκάτη, όπως ο Ιουλιανός ο Παραβάτης!
Μάλιστα διάφοροι φορείς, ιδιαίτερα τον μήνα Αύγουστο, εορτάζουν την πανσέληνο γλεντώντας όλη τη νύχτα! Όποτε η οικολογική ευαισθησία πολλών ανθρώπων, γίνεται στόχος των νεοπαγανιστών. Στελέχη τους δε, έχουν εισχωρήσει, ως δήθεν οικολόγοι, σε διάφορες οργανώσεις, συλλόγους και σωματεία προκειμένου να προωθούν από εκεί καλύτερα τις θέσεις τους.
Όλα αυτά υπάγονται στις «σύγχρονες» αντιλήψεις του Νεοπαγανισμού που με διαφόρους τρόπους και διαδικασίες, θέλει να τις προωθήσει στην παγκόσμια κοινωνία και ιδιαίτερα στη δική μας, ως Ορθόδοξη που είναι. Αυτό προέκυψε απ’ την δεκαετία του ’90 κι’ ύστερα, κι’ είναι αλήθεια πως έχει αυξανόμενους ρυθμούς. Μιλούν για το περιβάλλον, την αγνότητα της φύσης, τα τοπικά γεωργικά προϊόντα, τα οποία και λένε πως προωθούν!
Με βάση αυτά, διοργανώνεται η εορτή, η το αποκαλούμενο «φεστιβάλ», στο οποίο περιλαμβάνονται έκθεση των προϊόντων αυτών, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις. Επιπλέον παίρνουν κι’ ένα τοπικό και τάχα παραδοσιακό χαρακτήρα, για να ξεγελιούνται οι πολλοί και να συμμετέχουν σ’ αυτά.
Με τον τρόπο αυτό, κάθε τόπος προσπαθεί να μιμηθεί τον άλλο, και δεδομένης και της άγνοιας, σιγά – σιγά ριζώνουν στις εορτές και τις πανηγύρεις του! Με την μεγαλύτερη δυνατή καθιέρωσή τους, είναι βέβαιο πως θα κάνουν τα πάντα, ώστε να εκτοπίσουν τις θρησκευτικές και άλλες εορτές μας, να ανατρέψουν τις γνήσιες Ελληνορθόδοξες παραδόσεις μας, να μας γαλουχούν με το δικό τους αλλιώτικο γάλα για να μας οδηγήσουν εκεί που πραγματικά θέλουν και σκοπεύουν, οπότε και θα αποκαλυφθεί πλήρως το πραγματικό τους πρόσωπο. Αλλά τότε θα είναι μάλλον αργά, οπότε και οι αντιδράσεις θα είναι χλιαρές και ασήμαντες, αν υπάρξουν κι’ αυτές! Φορείς τους είναι διάφοροι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι, που κινητοποιούν τις τοπικές αρχές και κοινωνίες, οπότε έχουν πλέον έναν επίσημο και ακόμη πιο αθώο χαρακτήρα!
Οι εορτές αυτές της γης, προβάλλονται ως «η άλλη πρόταση του καλοκαιριού» και η ανάδειξη του «εναλλακτικού» και του «διαφορετικού» στις διακοπές, τη διατροφή και την εν γένει ζωή μας! Γι’ αυτό και είναι «κατάμεστες όχι μόνον από πολιτιστικές αλλά και από περιβαλλοντικές δραστηριότητες».
Θέλουν να είναι σαφώς «πολυπολιτισμική εορτή», «με πρόγραμμα πολυπολιτισμικό» γι’ αυτό κι’ έχουν ως σύνθημά τους το «η συνύπαρξη των πολιτισμών μόνο γιορτή μπορεί να είναι»!
Εξάλλου πολύ εύκολα το διακρίνει αυτό κανείς στο πρόγραμμα των συναυλιών τους το οποίο είναι πάντοτε «πολυσυλλεκτικό και ποικιλόχρωμο», προκειμένου να βρίσκεται σ’ αυτό ακριβώς το λεγόμενο «κοσμοπολίτικο πνεύμα» της παγκοσμιοποίησης και της «Νέας Εποχής»!
Μόνο που σ’ αυτόν τον πολυπολιτισμό απουσιάζει τελείως η μόλις διακρίνεται η παραδοσιακή μας Ελληνική μουσική, όπως το δημοτικό τραγούδι, για παράδειγμα. Αυτό που κυριαρχεί είναι η ροκ, τζαζ και ποπ μουσική, η λεγόμενη έθνικ. Γι’ αυτό και οι μουσικοί καλλιτέχνες είναι από κάθε μέρος της γης. Εξ άλλου σκοπός τους είναι, όπως λένε, να «αναμειγνύουν μουσικές από διαφορετικούς πολιτισμούς, να ξεπερνούν πατρίδες και σύνορα».
Αλλά οι «Γιορτές της Γης» εξελίχθηκαν και σε... «Γιορτές Ελληνικής Γης», που δεν είναι άλλες από τη... γιορτή της σαρδέλας, του σκόρδου, του ροδάκινου, της πατάτας, του κρασιού που αυξάνονται καθημερινά σαν... επιδημία!
Όπως πληροφορούμαστε, αυτές οι «Γιορτές της Γης», έχουν και μια άλλη διάσταση. Πρόκειται για τα μουσικά φεστιβάλ που γίνονται σε πανέμορφα τοπία και δάση!
Διαβάζουμε λοιπόν γι’ αυτά σε σχετικές ιστοσελίδες :
«Στα βουνά και στα ποτάμια συχνάζουν, σύμφωνα με τους θρύλους και τις παραδόσεις, νύφες και ξωτικά. Τα τελευταία χρόνια όμως, φαίνεται ότι συχνάζουν και άλλες «φυλές». Κατασκηνωτές που θέλουν να απολαύσουν τη φύση, να κοιμηθούν σε σκηνές, να ακούσουν μουσική, να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες και, τέλος πάντων, να κάνουν κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα...»!
Οπότε εκεί που ο συγκεκριμένος τόπος εόρταζε τον Άγιο Γεώργιο, τον Άγιο Παντελεήμονα, την Αγία Παρασκευή, την Αγία Μαρίνα, την Κοίμηση της Θεοτόκου, τώρα καλείται να εορτάζει την εορτή της πατάτας, του σκόρδου και της σαρδέλας.
Έπειτα, τους γίνεται μεγάλη προβολή και διαφήμιση, ενισχύονται και οικονομικά, έχουν την συμπαράσταση όλων των παραγόντων, πλαισιώνονται και με καλλιτεχνικές και άλλες εκδηλώσεις.
Ειδικά ένα χωριό, με ελάχιστους κατοίκους, πότε είδε τέτοια... μεγαλεία ; Τελικά τι γίνεται ; Με τον τρόπο αυτό καταργούνται, η έστω περιθωριοποιούνται οι Εκκλησιαστικές μας εορτές και μάλιστα με τρόπους και διαδικασίες που δεν τους αντιλαμβανόμαστε και πολύ, με ο,τι αυτό σημαίνει. Κι’ εμείς θα τους ακολουθούμε... άδοντες ;
Σήμερα Κυριακή των Αγίων Πάντων ας παρακαλέσουμε τους Αγίους Μάρτυρες να μας ενισχύουν ώστε να παραμένουμε γαντζωμένοι στην Αγία μας Εκκλησία και στην ομολογία της πίστεως στον Λυτρωτή και Σωτήρα του κόσμου τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. ΑΜΗΝ.
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο ΔΡΑΜΑΣ ΠΑΥΛΟΣ